Barista Caffe

Káva – Barista Caffé

Dôvod vytvorenia vlastnej značky kávy bol jednoduchý, priniesť kvalitnú a zdravú kávu na prípravu espressa a cappuccina. Môj zámer bol jasný. A to, aby na blend na prípravu espressa bola použitá kvalitná vstupná surovina, aby kávu pražil odborník, teda skúsený pražiar, aby blend tvorila len 100% arabika a aby bola stredne pražená . Po dlhých degustáciách a výberoch sa konečne vytvoril blend s vyváženou chuťou WAKE UP ESPRESSO.
Nie každá káva vyhovuje v spojení s mliekom. Preto som sa rozhodol ponúknuť aj kávu, ktorá sa špeciálne vyberala pre prípravu cappuccina alebo iných mliečnych kávových nápojov CAPPUCCINO CUP.
Naša káva je svetlejšieho praženia – teda nejde o tmavé praženie ktoré sa používa u väčšiny komerčných káv. Pri tmavom pražení sa vytvárajú toxíny a oxidujú oleje, ktoré sa objavujú na povrchu zrna a sú ťažko stráviteľne pre naše telo. Preto naša káva je svetlého praženia, práve aj vďaka takému praženiu ma naša káva balanc a je prospešná pre organizmus.
Celú radu dopĺňajú aj jednodruhové arabiky z rôznych kútov sveta. Chceli sme priniesť rozmanitosť chutí pre našich kávičkárov. Priebežne sa budeme snažiť rozširovať ponuku o rôzne iné krajiny a odrody káv. Kvalita kávy je pre nás prvoradá. Barista Caffé je káva vysokej kvality určená pre náročných kávičkárov. Pražená z lásky ku všetkým, ktorí vyhľadávajú kvalitnú kávu.

Wake Up Espresso

Tento kávový blend je vytvorený na základe spojenia troch druhov arabik. V blende sa spojili odrodové kávy najvyššej kvality, ktoré dodávajú chuti sladkosť s medovými tónmi, jemnosť a chuť čokolády s podtónom divokých čerešní a na záver ovocné tóny a jemná kyslosť. Celkové spojenie vytvorilo unikátnu zmes na prípravu espressa pre skutočných milovníkov espressa. Vznikla káva v rovnováhe chutí teda, BALANCE OF TASTE. Káva, ktorá Vás prebudí, káva vytvorená profesionálom z lásky pre všetkých kávičkárov.

Wake up
Capuccino Cup

Cappuccino Cup

Tento kávový blend vytvára jedinečnú harmóniu medzi kávou a mliekom, čoho výsledkom je dokonalé nezabudnuteľné cappuccino. Po vychutnaní čo i len jedného dúška cappuccina vám ešte dlho ostane príjemná čokoladovo-kávová chuť v ústach, a preto sa tento cappuccino cup blend stane vašim obľúbeným.

Ethiopia

Etiópia je považovaná za pravlasť kávovníkov a často sa uvádza, že slovo káva je odvodené od Etiópskej provincie Kaffa, kde sa stále pestujú kávovníky. Zrnková káva pestovaná v Etiópii má vínovú arómu a bohatú harmonickú chuť. Odborníci radia plantážnu kávu z Etiópie ako jednu z najlepších na svete. Káva sa tu spracováva suchou aj mokrou metódou. Etiópia ma status chuťovo najpestrejšieho a najkvalitnejšieho regiónu na svete. Najznámejšie regióny sú Harrar, Jimma, Sidamo, Yirga Cheffe. Každý región sa odlišuje chuťovým profilom kávy. Etiópske kávy sú popisované ako komplexné, ovocné a kvetinové. Sú plné chuti a histórie.

Krajina: Ethiopia Región: Yirga Cheffe Oblasť: Aricha Keble Nadmorská výška: 1950 m.n.m Rozloha farmy: 1400 ha Zber: ručný Spracovanie: mokré Chuť: krémové telo, jemná kyslosť citrusového ovocia - citrón, pomaranč, grep, v dochuti jemný dotyk broskyne, bergamotu a ruže.
Ethiopia
Cuba

Cuba

Produkcia kávy na Kube má dlhú tradíciu, predovšetkým v horskej oblasti Sierra Maestra. Káva sa tu produkuje nepretržite od roku 1748 v závode, ktorý založil Jose Antonio Galabert. Pestovaná je tu v malom množstve a od začiatku sa spracováva ručne. Káva bola na Kube rozšírená francúzskymi farmármi, ktorí tu hľadali útočisko pred revolúciou na Haiti. Oblasť Santiago a Guantanamo zaradilo Unesco na zoznam Svetového dedičstva. Na európskych a ázijských trhoch je kubánska káva považovaná za pravý gurmánsky zážitok a je vyhľadávanou komoditou.

Krajina: Cuba Región: Sierra Del Rossario Nadmorská výška: 200-750 m.n.m Zber: ručný Spracovanie: polo-premyté Chuť: plné telo a výrazná chuť. Dominantné tóny kakaa, jemný náznak vlašských orechov a tabaková chuť.

Costa Rica

Kostarika je krajina, kde sa plantážna káva pestuje v Južnej Amerike najdlhšie. Sú tu pre pestovanie kávy celkom ideálne podmienky. Za najlepšiu Arabiku sa považuje káva, ktorá pochádza z oblasti Tarraza. Tento druh kávy sa pestuje celkom bez pesticídov , umelých hnojív a tiež sa stále ručne češe a preberá. Plantážne kávy z Kostariky majú vynikajúce chuťové vlastnosti, korenistú arómu a ideálnu kyslosť. V Kostarike funguje veľmi prepracovaná organizácia pestovania kávy. V krajine je ináč zakázané pestovať druh kávy Robusta.

Krajina: Costa Rica Región: Tarrazu Producent: San Rafael Nadmorská výška: 1200-2000 m.n.m Rozloha farmy: 150 ha Zber: ručný Spracovanie: mokré Odroda: Caturra Chuť: čokoládová s nádychom medu prechádzajúca do chute divokých čerešní, brusníc a jablčného muštu.
Costa Rica
Brazil

Brazil

Brazília je jedným z najväčších pestovateľov plantážnej kávy odrody Arabika a je tak právom považovaná za najlepšiu kávovú oblasť. Je to predovšetkým tým, že leží na troch klimatických pásmach a to rovníkové, subtropické a mierne. Má tak mimoriadne podmienky na pestovanie. Brazílske kávy majú jemnú chuť a rôznorodé chuťové profily. Najväčším regiónom pestovania kávy je Sao Paulo, ktoré produkuje viac ako polovicu svetovej produkcie plantážnej kávy. Káva sa tu pestuje od roku 1797. No prvá zmienka v kráľovskom dekréte o káve je z roku 1732, toho roku bola vyvezená prvá káva z Pará. V Brazílii sa pestuje hlavne kávovník arabský v niekoľkých varietach a to burbon, maragogip a batucato.

Krajina: Brazil Región: Mogiana Producent: Jose Ferraz Farma: Belo Monte Oblasť: severne od Sao Paulo Nadmorská výška: 1200 m.n.m Rozloha farmy: 150 ha Zber: ručný Spracovanie: suché Odroda: Mundo Novo Chuť: sladká s nádychom pražených orieškov a jazmínu s medovými tónmi, ktoré zostávajú na jazyku.

Brazil

Brazília je jedným z najväčších pestovateľov plantážnej kávy odrody Arabika a je tak právom považovaná za najlepšiu kávovú oblasť. Je to predovšetkým tým, že leží na troch klimatických pásmach a to rovníkové, subtropické a mierne. Má tak mimoriadne podmienky na pestovanie. Brazílske kávy majú jemnú chuť a rôznorodé chuťové profily. Najväčším regiónom pestovania kávy je Sao Paulo, ktoré produkuje viac ako polovicu svetovej produkcie plantážnej kávy. Káva sa tu pestuje od roku 1797. No prvá zmienka v kráľovskom dekréte o káve je z roku 1732, toho roku bola vyvezená prvá káva z Pará. V Brazílii sa pestuje hlavne kávovník arabský v niekoľkých varietach a to burbon, maragogip a batucato.

Krajina: Brazil Región: Sul De Minas Producent: Gabriel Carvalho Dias Oblasť: Santos Nadmorská výška: 1250 m.n.m Zber: ručný Spracovanie: suché Odroda: Mundo Novo Chuť: orechová, sladká s nízkym obsahom kyslosti, vytvára neobyčajné horko sladké čokoládové chute. Mohutné telo.
Brazil
India

India

Kávu do Indie priniesli podľa legendy niekedy okolo roku 1670 z Jemenu a to do oblasti Maisúr, ktorá je stále najväčším producentom v Indii. Pestuje sa tu káva s jemnou arómou a lahodnou chuťou. Je charakteristická elegantnou kyslosťou a jasnou sladkosťou. Často vonia po kvetinách a lese. Legenda- Moslimský pustovník, neskôr svätec Bababudan okolo roku 1650 podnikol púť do Mekky a neskôr do Jemenu, kde ochutnal miestny nápoj Qahwah. Chcel priniesť tento nápoj domov do južnej Indie, ale zákony zakazovali akýkoľvek vývoz kávy z krajiny. Bababudan sa teda vrátil do Indie iba so siedmimi zrnkami Qahwah, ukrytými v malom vrecúšku na opasku. Z nich vypestoval v malej dedinke menom Chickmagalur prvé kávovníky. Na jeho počesť bolo celé pohorie, kde sa dodnes Qahwah pestuje, pomenované Bababudanghiri.

Krajina: India Región: Karnataka Pohorie: Baba Budangiri Nadmorská výška: 1000 až 1500 m.n.m Chuť: krásne vyvážená jemná káva s hodvábne mäkkým telom, korenistou arómou a elegantnou kyslosťou. Rustikálne sladká vôňa čerstvo upečeného orechového chleba s jemnou pikantnosťou, kde sa snúbi neobvyklá kombinácia chuti ryže, jačmeňa a čaju, prináša zaujímavý kávový zážitok.

Columbia

Do Columbie prišla káva z Venezuely v druhej polovici 18.storočia. Kávovníku sa na Kolumbijských pohoriach zvaných Cordillery skvelé darí a dnes tu rastie asi 12% svetovej produkcie kávy, čo ju radí na druhé miesto hneď po Brazílii (35%). Väčšina kávy je pestovaná na menších farmách a potom vykúpená Kolumbijskou federáciou pestovateľov kávy. Rozdeľuje sa na tri hlavné druhy – najvyšším stupňom je Supremo, druhá najvyššia akosť je Extra a ich kombináciou vznikol druh Excelsa. Väčšina Kolumbijskej kávy je veľmi kvalitná a spracovaná mokrým spôsobom.

Krajina: Columbia Región: Huila Nadmorská výška: 1450-1600 m.n.m. Spracovanie: mokré Odroda: Caturra, Castillo, Colombian Chuť: veľmi jemná, bohatá, dobre vyvážená so stredným, až plným telom, mierne sladká. Stredná kyslosť so stopami kandizovaného ovocia a tónmi zrelých sliviek a sušených ďatlí. Dochuť kakaa a hrozienok.
Columbia